28 C
Νέα Υόρκη
Παρασκευή, Ιούλ 19, 2024
Image default
Ελλάδα Ιατροί Υγεία Χρυσός κατάλογος Χωρίς κατηγορία

Dr Δήμος Ψηφίδης

dimos psifidis_425x

Ο ιατρός Δρ. Δήμος Ψηφίδης είναι ο πρώτος Έλληνας ιατρός που άρχισε να εφαρμόζει τη θεραπεία Smartlipo Laser Lipolisi στο Λονδίνο από τις αρχές του 2007, ενώ ήταν από τους πρώτους πέντε ιατρούς στη Μ.Βρετανία που άρχισε να την εφαρμόζει, έχοντας την επίσημη πιστοποίηση εκπαίδευσης στη θεραπεία smartlipo.

Εκτός από την εργασία του ως ειδικευόμενος Χειρουργός σε νοσοκομεία του NHS στη Μ.Βρετανία, ο ιατρός Δ. Ψηφίδης εργάστηκε ως Medical Director σε γνωστές κλινικές του Λονδίνου, όπως είναι η Ultralase Laser Clinic, το Beyond Spa at Harvey Nichols, το EF Medispa (πρωτοπόρο στη θεραπεία Smartlipo στο Λονδίνο), ενώ ήταν o Αισθητικός Χειρουργός – υπεύθυνος και για τη θεραπεία Smartlipo –  στην κλινική της διάσημης Dr Rita Rakus στο Λονδίνο από το 2007 ως και τις αρχές του 2010.

Το Νοέμβριο του 2007 ήταν ο πρώτος ιατρός στη Μ.Βρετανία που έκανε live τη θεραπεία Smartlipo στο Channel 4 της βρετανικής τηλεόρασης στην κλινική της Dr Rita Rakus. Στο Λονδίνο θεωρείται από τους πιο έμπειρους ιατρούς στη συγκεκριμένη θεραπεία, καθώς είχε περισσότερες από 500 εφαρμογές smartlipo σε διάστημα 3 ετών (2007-2010) έχοντας εκπαιδεύσει και άλλους ιατρούς πάνω στη συγκεκριμένη θεραπεία.

Μερικά στοιχεία από το βιογραφικό του:

  • Χειρουργός Κεφαλής και Τραχήλου με εξειδίκευση στην Πλαστική Χειρουργική Προσώπου και στη LASER Αισθητική Χειρουργική (Λονδίνο, 2004-2008).
  • Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (2009) στην οποία και σπούδασε από το πρώτο έτος Ιατρικής (1994-2000).
  • Μετεκπαιδευθείς στην Αισθητική Ιατρική (Βαρκελώνη, 2005).
  • Μέλος του BACD (British Association of Cosmetic Doctors) από το 2006 και της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Πλαστικής Χειρουργικής Προσώπου (EAFPS).
  • Επιστημονικός Διευθυντής του Smart Lipo Solutions Medispa (από το 2012), ενώ συνεργάζεται με την κλινική Euromedica για τα χειρουργικά περιστατικά.
Σκοπός μας η σωστή ενημέρωση για την laser λιπογλυπτική με τη τεχνική smartlipo, ή αλλιώς τη laser λιπόλυση, καθώς και για τις υπόλοιπες σύγχρονες θεραπείες της Ιατρικής Αισθητικής

SmartLipo Laser Λιπόλυση

Smartlipo: Η επαναστατική εναλλακτική θεραπεία της λιποαναρρόφησης

Η λέιζερ λιπόλυση (laserlipolisi) με την τεχνική Smartlipo είναι μια νέα ασφαλής επαναστατική ελάχιστα έως καθόλου επεμβατική μέθοδος αντιμετώπισης του τοπικού πάχους που αντιστέκεται στην άσκηση και στη δίαιτα και έχει μόνιμο αισθητικό αποτέλεσμα. Η μέθοδος αυτή, η οποία εφαρμόζεται με επιτυχία στη Μ. Βρετανία από το τέλος του 2006, στηρίζεται στην άμεση εφαρμογή του λέιζερ (Nd:Yag Laser 1064nm) μέσω μιας οπτικής ίνας που τοποθετείται στο υποδόριο λίπος των περιοχών με τοπικό πάχος αφού έχει επιτευχθεί τοπική αναισθησία στις περιοχές αυτές.

Η laser λιπόλυση – Smartlipo, είναι ουσιαστικά η επίδραση της laser ακτίνας κατευθείαν στα λιπώδη κύτταρα, η οποία προκαλεί αφενός τη λύση της μεμβράνης αυτών με μηχανικό τρόπο και αφετέρου τη μόνιμη καταστροφή τους με την αύξηση της θερμοκρασίας που προκαλεί επιλεκτικά στην περιοχή δράσης της λέιζερ ακτίνας, χωρίς την καταστροφή των υποκείμενων ιστών και του δέρματος. Με απλά λόγια, το λέιζερ «λιώνει» το υποδόριο λίπος και το μετατρέπει σε ένα λεπτόρρευστο υγρό, το οποίο στη συνέχεια απορροφάται από τον οργανισμό με φυσιολογικούς μηχανισμούς ενώ μπορεί και να αναρροφηθεί με μεγαλύτερη ευκολία από ότι στην παραδοσιακή μέθοδο της λιποαναρρόφησης, με τη χρήση ειδικής πολύ λεπτής (διαμ. 1mm) βελόνας . Αν χρειάζεται ή όχι αναρρόφηση (aspiration) μετά τη λιπόλυση, θα συζητηθεί με τον Ιατρό σας κατά τη πρώτη ενημερωτική σας συνάντηση.

Τα αποτελέσματα της μεθόδου αυτής γίνονται αντιληπτά μετά από 4-6 εβδομάδες ενώ το τελικό αισθητικό αποτέλεσμα επιτυγχάνεται σε ένα διάστημα από δύο μέχρι τρεις μήνες, καθώς εξαρτάται και από υποκειμενικούς παράγοντες, όπως είναι ο μεταβολισμός, η διατροφή, η άσκηση και ο τρόπος ζωής του ασθενούς.

Τα πλεονεκτήματα της μεθόδου αυτής είναι και οι βασικές διαφορές από την παραδοσιακή λιποαναρρόφηση. Η λέιζερ λιπόλυση είναι ελάχιστα επεμβατική, καθώς απαιτεί πολύ μικρή τομή 1,5 χιλ. η οποία είναι αρκετή για την είσοδο της οπτικής ίνας του smartlipo πού έχει διάμετρο μόλις ενός χιλιοστού! Δεν χρησιμοποιούνται ράμματα και η επούλωση του μικρού αυτού τραύματος διαρκεί μόλις δύο μέρες! Έτσι δεν αφήνει ουλή, ενώ επιτρέπει στον ασθενή να επιστρέψει στις καθημερινές του συνήθειες αμέσως μετά τη θεραπεία του!

Η θεραπεία γίνεται με τοπική αναισθησία με τοπική επάλειψη αναισθητικής κρέμας ή ενός μίγματος τοπικού αναισθητικού το οποίο εφαρμόζεται πριν την εφαρμογή του λέιζερ. Η τοπική αυτή αναισθησία διαρκεί δύο με τρεις ώρες και δεν επηρεάζει τη γενική κατάσταση του ασθενούς. Στην Αγγλία δεν χρησιμοποιείται μέθη, ούτε άλλες κατασταλτικές μεθόδους, ο ασθενής έχει όλες τις αισθήσεις του και συμμετέχει ο ίδιος στην επίτευξη της θεραπείας του.

Μετά τη θεραπεία ο ασθενής πρέπει να εφαρμόσει στην περιοχή ελαστική αλλά συμπιεστική επίδεση (ειδικά λαστέξ) την οποία διατηρεί μόλις μία εβδομάδα (για περιοχές όπως η κοιλία και οι μηροί) ή 3-4 μέρες για περιοχές όπως είναι οι βραχίονες και τα γόνατα. Για το πρόσωπο η επίδεση διατηρείται μόλις ένα 24ωρο.

Η μέθοδος smartlipo έχει πολύ γρήγορη αποθεραπεία, δεν απαιτεί νοσηλεία, μπορεί να εφαρμοστεί με ασφάλεια σε πολλές άλλες περιοχές του σώματος εκτός από την κοιλιά, τους γλουτούς και τους μηρούς, όπως στα χέρια, στο πηγούνι, στα γόνατα, στη πλάτη, καθώς και σε άλλες περιοχές τοπικού πάχους. Αν η περιοχή τοπικού πάχους είναι μεγάλη, τότε η μέθοδος μπορεί να εφαρμοστεί με ασφάλεια στην ίδια περιοχή μετά το χρονικό διάστημα των 5 μηνών (σύμφωνα με το Βρετανικό Πρωτόκολλο Θεραπείας Smartlipo). Γενικά όταν γίνεται σωστή επιλογή του ασθενούς και των περιοχών με τοπικό πάχος, απαιτείται μόλις μία θεραπεία λέιζερ λιπόλυσης για να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Στην Αγγλία η τεχνική smartlipo εφαρμόζεται με επιτυχία στους άντρες στην περίπτωση της γυναικομαστίας, ενώ έχει απόλυτη ένδειξη και στη ριζική θεραπεία της υπεριδρωσίας (hyperhidrosis) της μασχαλιαίας χώρας.

Η ακτίνα laser με την φωτοχημική της δράση στις περιοχές τοπικού πάχους που συνοδεύονται από χαλάρωση του δέρματος (κοιλιά, μηροί, γλουτοί) θεωρείται ότι βοηθά στην αντιμετώπιση της κατάστασης αυτής του δέρματος, καθώς διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, συντελώντας έτσι στην εμφάνιση ενός λείου και σφριγηλού δέρματος στις περιοχές όπου εφαρμόστηκε το smartlipo, αντίθετα με την παραδοσιακή μέθοδο της λιποαναρρόφησης, η οποία μπορεί να αφήσει το δέρμα χαλαρό (sagging skin) και με ατέλειες (lumpy).

Ο ασθενής θα πρέπει να απέχει από την άσκηση (σε γυμναστήρια) και από σάουνες και θερμά λουτρά για περίπου 10 μέρες μετά τη θεραπεία του, ενώ πρέπει να αποφύγει και το εν τω βάθει μασάζ για περίπου 2 εβδομάδες. Σε γενικές γραμμές επανέρχεται στους φυσιολογικούς ρυθμούς ζωής μετά από δύο με τρεις μέρες.

SmartLipo Laser Λιπόλυση

SmartLipo Laser Λιπόλυση

Η θεραπεία Smartlipo είναι μια νέα ασφαλής επαναστατική ελάχιστα επεμβατική μέθοδος αντιμετώπισης του τοπικού πάχους που αντιστέκεται στην άσκηση και στη δίαιτα και έχει μόνιμο αισθητικό αποτέλεσμα
Τα πλεονεκτήματα της μεθόδου αυτής είναι και οι βασικές διαφορές από την παραδοσιακή λιποαναρρόφηση…
Το Smartlipo αποτελεί την πιο σύγχρονη θεραπεία κατά της κυτταρίτιδας, τη μοναδική με μόνιμο αποτέλεσμα που συνδυάζει και την επιδερμική σύσφιξη!

Παρουσίαση

Θα μας βρείτε
Λεωφ. Καραμανλή 69
Θεσσαλονίκη, Τ.Κ. 54642
t. 2310 865415
f. 2310 862812

 

Related posts

Sardis Rooms-Resturant

admin

ΠΑΠΑ ΚΥΡΙΑΚΗ Διαιτολόγος Καβάλα

admin

Εστιατόριο Λεπίτσα

admin