23 C
Νέα Υόρκη
Τρίτη, Ιούν 18, 2024
Image default
Ελλάδα Χωρίς κατηγορία

«Πώς ξεσκέπασα τον Χάρη Τομπούλογλου»

F0C655A6BFD9460C76E4DF91A9126B3B

Ο Τάσος Γκιάτης περιγράφει τα όσα έγιναν μέχρι τη σύλληψη

Τον άνθρωπο κλειδί αποτελεί ο Τάσος Γκιάτης, πρόεδρος του Συλλόγου Προσωπικού της Αlpha Bank, στην υπόθεση σύλληψης του Χάρη Τομπούλογλου.

Ο κ. Γκιάτης, ο οποίος ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο» περιέγραψε λεπτομερώς όλη την υπόθεση από τη στιγμή του πρώτου ραντεβού με τον υπόδικο, πρώην πρόεδρο του «Αγλαΐα Κυριακού», έως και τη στιγμή της σύλληψής του.

«Δεν γνωριζόμαστε προσωπικά με τον κύριο Τομπούλογλου. Στο πρώτο ραντεβού ζήτησε να μου κανονίσει μερίδιο κι εγώ απάντησα: “πώς εγώ μπορώ να πάρω από το δικό σου τον κόπο ρε Χάρη”;. Στο πρώτο ραντεβού μου είπε ότι περίμενε να κάνει κίνηση η ίδια εταιρεία και να δώσει χρήματα», συνέχισε τη συγκλονιστική περιγραφή του ο συνδικαλιστής.

«Φεύγω από το γραφείο μετά το πρώτο ραντεβού. Με περίμενε στο γραφείο η συνάδελφός μου και της λέω “ο άνθρωπος θέλει λεφτά”. Η φίλη μου κατάλαβε ποια θα είναι η κατάληξη. “Επικοινώνησε με την εταιρεία σου. Αν όμως αντέξετε μία φορά να σας ασκήσει εκβιασμό θα είστε υπόδουλοι σε όποιον διοικητή βρεθεί στο δρόμο σας”, της είπα εγώ.

Έτσι είπα ότι θα μπω πρώτος και θα καταθέσω αυτά που γνώριζα. Στη συνέχεια πήγα στις αρχές και μιλήσαμε με το τμήμα εκβιαστών πριν από περίπου 20 ημέρες. Κατέθεσα πρώτος στο διευθυντή, αφού έκλεισα ραντεβού. Πήγαμε ήρθε μαζί και η φίλη μου στη ΓΑΔΑ, κάναμε ένορκη κατάθεση, καλέσαμε και τον πρόεδρο της διαφημιστικής εταιρείας, ο οποίος έκανε και αυτός μία ένορκη κατάθεση για την υπόθεση του εκβιασμού. Αμέσως μετά υπήρξε ένα ραντεβού με το διευθυντή του τμήματος, ο οποίος μου είπε ότι ο μόνος τρόπος να διαλευκάνουμε την υπόθεση ήταν μόνο μέσω εμού», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Γκιάτης.

«Έχεις την ευθύνη να βγεις. Εκπροσωπείς ένα κόσμο, αυτό των συνδικαλιστών» του είπε ο διευθυντής του τμήματος εκβιαστών.

«Είμαι διατεθειμένος να βγω και να βοηθήσω το έργο της δικαιοσύνης» είπε και πρόσθεσε: «Εκείνη την ώρα χτυπάει το τηλέφωνο, ήταν ο Τομπούλογλου και βάζω για να ακούει ο διευθυντής ασφαλείας».

«Στο ραντεβού που είχαμε κανονίσει μου είπε ότι αργεί πολύ το θέμα και ότι θα βάλω μπρος το διοικητικό συμβούλιο για να προχωρήσω τη διαδικασία. Η πρώτη συνάντηση είχε γίνει όταν μου ανακοίνωσε ότι θέλω αυτά τα χρήματα. Υπήρξε μία συνεννόηση με τις αρχές και κατεγράφησαν όλα τα μηνύματα που μου έστελνε. Ακολούθησε διαδικασία καταγραφής των διαλόγων κλπ», είπε ο Τάσος Γκιάτης.

«Στο δεύτερο ραντεβού ήρθε εκείνος στο γραφείο μου. Δεν ξέρω αν ήταν υποψιασμένος, και ενώ περίμενα για να γίνει η καταγραφή, τον έβλεπα να αργεί. Μου είπε ότι είχε μπλέξει γιατί είχε μία εκδήλωση με το Αγλαΐα Κυριακού. Την επόμενη ημέρα ήρθε ο ίδιος χωρίς προειδοποίηση και ακολούθησε δεύτερη συζήτηση. Στο διοικητικό συμβούλιο του νοσοκομείου είπε ότι μιλάει μόνο μαζί μου και μάλιστα μου τόνισε ότι είμαι ο μόνος, στον οποίο είχε εμπιστοσύνη. Μου ζήτησε 30.000, ως μεσάζοντα για να πάρει τη δουλειά από την εταιρεία»

«Υπήρξε κάποια στιγμή που ένιωθα να λυγίζω. Παρόλ’ αυτά το συζήτησα με τη γυναίκα μου γιατί είχα αμφιβολίες για το αν πρέπει να προχωρήσω και να οδηγηθούμε στη σύλληψη του Τομπούλογλου. Εκεί που περίμενα να μου πει “τι τα θες, έχεις ένα παιδί παράτα τα”, εκείνη μου είπε προχώρα και αυτό ήταν που με βοήθησε να συνεχίζω», είπε μεταξύ άλλων.

«Στην τελική συνάντηση πάλι αργούσε. Αναγκάστηκα να τον πάρω τηλέφωνο. Μου λέει “τώρα ανεβαίνω”. Του λέω: τρέχω τώρα, θα σου δώσω τα λεφτά, αλλά μην τους ρίξεις τους ανθρώπους. Πήρε το φάκελο με κοίταξε και αφού είδε τα χρήματα, έφυγε». Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Γκιάτης το ραντεβού κλείστηκε στο γραφείο του, ενώ παρακολουθούνταν τα πάντα, τόσο οι συνομιλίες, ενώ υπήρχαν και κάμερες καταγραφής.

Βγαίνοντας από το γραφείο του Γκιάτη, όπως τουλάχιστον ανέφερε ο ίδιος, τον περίμενε ένας συνεργός του, ο οποίος παρέλαβε τα χρήματα. Αμέσως μετά ακολούθησε η σύλληψή των δύο ανδρών.

Related posts

” Μυρσίνη”

admin

Πολυχώρος Ανθέλεια

admin

Πράσινος θρίαμβος

admin