9.4 C
Νέα Υόρκη
Πέμπτη, Μαρ 28, 2024
Image default
Ιατροί Προτάσεις Χωρίς κατηγορία

ΠΑΛΛΑΝΤΖΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ- Πλαστικός Χειρουργός

 

Ο Πλαστικός Χειρουργός ΠΑΛΛΑΝΤΖΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Dr, με ιατρείο στη Λάρισα,την Αθήνα & τα Τρίκαλα, γεννήθηκε στα Τρίκαλα Θεσσαλίας. Μετά την αποφοίτησή του από το Γενικό Λύκειο Πύλης, σπούδασε στην Ιατρική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από όπου και αποφοίτησε το 2005. Εν συνεχεία, υπηρέτησε ως ιατρός υπηρεσίας υπαίθρου (αγροτικός ιατρός) στο περιφερειακό ιατρείο Φαναρίου (Κ.Υ. Μουζακίου). Απο το 2007 έως το 2009 ασκήθηκε ως ειδικευόμενος ιατρός στο Π.Γ.Ν.Θ. ΑΧΕΠΑ στη Π.Ρ.Χ. Χειρουργική κλινική. Υπηρέτησε τη

στρατιωτική του θητεία ως οπλίτης Ιατρός από το Φεβρουάριο του 2009 έως τον Οκτώβριο του ίδιου έτους. Εργάστηκε ως ειδικευόμενος ιατρός γενικής χειρουργικής στο Dortmund της Γερμανίας και εν συνεχεία ως ιατρός σε ιδιωτική κλινική των Αθηνών. Από τον Αύγουστο του 2011 έως τον Αύγουστο του 2015 ασκήθηκε ως ειδικευόμενος ιατρός στην Κλινική Πλαστικής Χειρουργικής του Γ.Ν.Α. «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ». Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής του στην Πλαστική Χειρουργική, συμμετείχε ως ομιλητής σε διεθνή και Ελληνικά συνέδρια, καθώς επίσης στη δημοσίευση εργασιών σε εγκεκριμένα περιοδικά του εξωτερικού. Επίσης, παρακολούθησε τις εργασίες κλινικών Πλαστικής Χειρουργικής σε Γερμανία και Σουηδία. Τον Οκτώβριο του 2015 απέκτησε το τίτλο ειδικότητας της Πλαστικής Χειρουργικής. Έκτοτε, εργάζεται ως ιδιώτης ιατρός.

Η επιλογή του πλαστικού χειρουργού δεν είναι απλή υπόθεση. Απαιτεί σωστή έρευνα, ώστε να εμπιστευθείς την υγεία και την εικόνα σου μόνο στον απόλυτα κατάλληλο για σένα.Επισκεφτήκαμε τον Αθανάσιο Παλλαντζά στο νέο του σύγχρονο Ιατρείο στα Τρίκαλα & στην Αθήνα και τον ρωτήσαμε όλα όσα θα θέλατε να μάθετε  πριν αφήσετε την εικόνα και την υγεία σας στα χέρια ενός πλαστικού χειρουργού.

Θεωρείτε ότι η πλαστική χειρουργική είναι ένα από τα ταμπού της κοινωνίας μας;

Ο άνθρωπος ως κοινωνικό ον ανέκαθεν ενδιαφερόταν για την εμφάνισή του η οποία πολλές φορές ήταν άρρηκτα συνδεδεμένη με το χώρο της εργασίας του και τον κοινωνικό του περίγυρο γενικότερα. Το αισθητικό κομμάτι της πλαστικής χειρουργικής άρχισε να απασχολεί τους ανθρώπους και δη το γυναικείο πληθυσμό δεκάδες χρόνια πρίνο. Αρχικά με μία επιφύλαξη λόγω του φόβου του κοινωνικού σχολιασμού (ταμπού) . Στη συνέχεια και με την εντονότερη παρουσία της γυναίκας σε όλα τα επίπεδα της κοινωνικής ζωής , ο φόβος αυτός άρχισε να φθίνει σε σημείο που στις μέρες μας τείνει να εξαλειφθεί. Πλέον πιστεύω πως η πλαστική χειρουργική και εν γένει όλο το φάσμα της αισθητικής ιατρικής έχει πάψει να αποτελεί ταμπού στη σημερινή κοινωνία. Αυτό δε έρχεται να ενισχυθεί περισσότερο εάν αναλογιστεί κανείς πως όλο και μεγαλύτερο ποσοστό ανδρών  ενδιαφέρεται για λύσεις όσον αφορά την εμφάνισή του μέσα από τη πλαστική χειρουργική.

platzas-plastikosΈχετε ανοίξει ένα σύγχρονο ιατρείο στη Λάρισα και στην πόλη των Τρικάλων πρόσφατα. Τι είναι αυτό που ωθεί μία γυναίκα στην πλαστική χειρουργική;

 

Πράγματι εδώ και ένα περίπου χρόνο έχουμε εγκαινιάσει ένα υπερσύγχρονο ιατρείο πλαστικής χειρουργικής στη Λάρισα στο οποίο παρέχονται όλες οι υπηρεσίες αισθητικής και επανορθωτικής ιατρικής. Είναι εξοπλισμένο με τα πλέον σύγχρονα και εγκεκριμένα μηχανήματα για την ασφαλή και άριστη παροχή ιατρικών υπηρεσιών. Στα Τρίκαλα εδώ και περίπου 4 μήνες λειτουργούμε ένα εξίσου υψηλού επιπέδου ιατρείο πλαστικής χειρουργικής.

Όπως ανέφερα η εμφάνιση αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής μας ζωής. Θα έλεγα πως η ψυχική ηρεμία καθρεφτίζεται στο πρόσωπο του καθενός. Το ωραίο είναι αποδεκτό από όλες και όλους. Η βελτίωση αισθητικών ατελειών , η περιποίηση του δέρματος και η αναδιαμόρφωση σωματικών δυσμορφιών αποτελούν τους βασικούς λόγους επίσκεψης μιας γυναίκας σε ένα ιατρείο πλαστικής χειρουργικής. Ωστόσο δε θα πρέπει να ξεχνάμε πως η επανορθωτική χειρουργική αποτελεί τμήμα της πλαστικής χειρουργικής . Έτσι ένα σημαντικό ποσοστό γυναικών προσέρχονται στον πλαστικό χειρουργό ώστε να προβούν σε μία επέμβαση αποκατάστασης του μαστού τους μετά από μαστεκτομή.

 

Φωτογραφία του χρήστη Ιατρείο Πλαστικής Χειρουργικής Θαν.Παλλαντζά.Ως γιατρός σας εξιτάρει περισσότερο το αισθητικό μέρος της πλαστικής χειρουργικής ή το ιατρικό;

Η πλαστική χειρουργική ως ειδικότητα με γοήτευσε από τα φοιτητικά μου χρόνια. Η πρώτη επαφή με την ειδικότητα αυτή σε ένα  δημόσιο νοσοκομείο έχει να κάνει με περιστατικά τα οποία χρήζουν αποκατάστασης. Καταλαβαίνετε λοιπόν πως το κομμάτι της αποκατάστασης είναι αυτό το οποίο μου κέντρισε αρχικά το ενδιαφέρον για τη πλαστική χειρουργική. Με την ολοένα και περισσότερη ενασχόληση μου με την ειδικότητα μου ανακάλυπτα όλο και περισσότερες πτυχές της πλαστικής χειρουργικής . Έτσι λόγω του ότι η αισθητική χειρουργική αποτελεί ένα μεγάλο κεφάλαιο της πλαστικής χειρουργικής άρχισα να ασχολούμαι και με αυτό. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω το αισθητικό μέρος από το ιατρικό (αποκατάσταση) . Ένα είναι βέβαιο ότι με εξιτάρει η ειδικότητα την οποία επέλεξα να ασκήσω.

 

Μιλήστε μας για τις πλαστικές επεμβάσεις που επιλέγουν συνήθως οι γυναίκες

Ο μαστός καθορίζει τη θηλυκότητα μιας γυναίκας. Η αυξητική μαστών αποτελεί την πιο συχνή χειρουργική επέμβαση ιδίως σε νεότερες ηλικίες. Σε όλες τις ηλικίες άλλες επιλογές είναι η λιποαναρρόφηση ( με τη χρήση laser ή όχι) , η κοιλιοπλαστική,η βλεφαροπλαστική και σε μεγαλύτερες ηλικίες το facelift. Επίσης σε ασθενείς οι οποίοι υπεβλήθησαν σε επεμβάσεις βαριατρικής, η μηροπλαστική και η βραχιονοπλαστική είναι δύο δημοφιλείς επεμβάσεις.

[srizonfbalbum id=1]

Το κόστος των πλαστικών επεμβάσεων είναι υψηλό ;

Το κόστος των πλαστικών επεμβάσεων διαφοροποιείται ανάλογα με τη διαφορετικότητα της επέμβασης , το κόστος των υλικών (αν χρησιμοποιηθούν) , το είδος της εφαρμοζόμενης αναισθησίας και το κόστος της κλινικής. Κάθε πλαστικός χειρουργός εκτιμά τις ιατρικές υπηρεσίες που προσφέρει, με τα ιδιαίτερα , προσωπικά του κριτήρια. Ωστόσο πιστεύω πως οι τιμές των επεμβάσεων στην Ελλάδα συγκριτικά με άλλες χώρες του εξωτερικού διατηρούνται σε χαμηλά επίπεδα , χωρίς αυτό να σημαίνει πως οι παρεχόμενες υπηρεσίες υποβαθμίζονται.

Πώς αισθάνεστε όταν μετά την αποκατάσταση μαστού χαρίζετε σε μια γυναίκα τη θηλυκότητα της;

Αναμφίβολα ο μαστός αποτελεί σήμα κατατεθέν της θηλυκότητας μιας γυναίκας. Υπάρχουν όμως περιπτώσεις όπου μία γυναίκα αναγκάζεται να προβεί σε μια ακρωτηριακή για αυτήν επέμβαση όπως είναι η μαστεκτομή. Αυτό το χειρουργείο εκτός από τις σωματικές επιπτώσεις επιφέρει σημαντικές αλλαγές στο ψυχισμό μιας γυναίκας. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά για εμένα όταν βλέπω το χαμόγελο να επιστρέφει στο πρόσωπο αυτής της γυναίκας και η ίδια να ανακτά ξανά την αυτοπεποίθηση και τη θηλυκότητα της. Αυτή είναι κ η μεγαλύτερή μου αμοιβή.

Τι έχετε να μας πείτε για τη πρόληψη του καρκίνου του δέρματος ;

Ο καρκίνος του δέρματος παρουσιάζει ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά σε περιοχές με έντονη ηλιοφάνεια. Η Θεσσαλία είναι μία από τις περιοχές αυτές. Ο σχολαστικός έλεγχος των δερματικών βλαβών του σώματος και  η λεπτομερής εξέταση αυτών από ειδικό ιατρό (πλαστικό χειρουργό ή δερματολόγο) προλαμβάνουν οποιαδήποτε δυσάρεστη εξέλιξη μιας δερματικής βλάβης. Αποφυγή έκθεσης στην ηλιακή ακτινοβολία και η χρήση αντιηλιακού αποτελούν επίσης μέτρα πρόληψης του καρκίνου του δέρματος.

ΠΑΛΛΑΝΤΖΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Χειρουργός 

Ιατρείο Αθηνών

Ιατρείο Λάρισας


 

Related posts

Παναγιώτης Πολύζος – Μαιευτήρας

admin

«ΜΠΑΣΙΝΑΣ ΑΠΟΦΡΑΚΤΙΚΗ»

admin

Κίμωνας

admin